Friskvård

C4 Friskvård är det äldsta och ett ledande friskvårdsföretag i Kristianstad inom friskvård, massageterapi, laser och rehab. Våra kunder är privatpersoner, företag och idrottsföreningar. Vi arbetar både i terapeutiskt syfte (behandlande) och förebyggande med flera olika
manuella metoder, både för kroniska och akuta besvär. Med laser kan vi behandla inflammationer och skador.

På C4 Friskvård är vi Certifierade Medicinska terapeuter (CMT), Massageterapeuter, Laserterapeuter och Massörer. Vi är medlemmar i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, är välutbildade och vi har patient- och ansvarsförsäkring!

Vid första tillfället har vi en genomgång och ev. tester, för att hitta ett optimalt behandlingsupplägg för dig. En behandling tar ca 45 minunter. Dom första 2-3 behandlingarna är viktiga att man får i en tätare följd för bästa resultat. Sedan är en lagom intervall att få behandling ca var 4 vecka i förebyggande och underhållande syfte för att bibehålla effekten.

En medicinsk terapeut har kunskap i anatomi, sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik och behärskar förutom massage och muskeltöjningar ytterligare en eller flera massageterapeutiska metoder. En massageterapeut kan jobba direkt med behandling av specifika skador och besvär i rörelseapparaten.

Vi erbjuder:

Medicinsk massageterapi/klassisk massage

En Medicinsk certifierad massageterapeut har mer kunskap i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik och behärskar förutom massageterapi och muskeltöjningar ytterligare en eller flera terapeutiska metoder. En massageterapeut kan jobba direkt med behandling av specifika skador och besvär i rörelseapparaten. Klassisk massage kan vara antingen förbyggande eller användas för att behandla uppkomna skador och begränsningar av rörligheten. Klassisk massage minskar såväl den upplevda stressen som kortisolnivåerna i kroppen.

Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt:

Triggerpunktsbehandling

En triggerpunkter eller myofasciell triggerpunkt är en ömmande och värkande punkt i en muskel eller en fascia. Punkten kan ”trigga” smärta i området eller stråla till sitt specifika utstrålningsområde. Smärta i triggerpunkten beror på syrebrist lokalt i muskeln. När en triggerpunkt finns i muskeln kommer den att fungera sämre än om den varit fri från triggerpunkter. Triggerpunktsbehandling kan gå till på flertalet olika sätt. Den vanligaste metoden är ischemiskt tryck på punkten. Man kan även använda stretching, massage och medicinsk laserbehandling.

Idrottsmassage

Idrottsmassage är en djupgående massage och är ett bra komplement till träning och tävling. Massagen kan förebygga muskulära skador, förkorta läkningsprocesser samt vara en del av återhämtningen efter hårda träningspass och tävlingar så att träningseffekt och prestation ökas. Behandlingen skräddarsys för att passa den enskilda idrottaren, med hänsyn till idrottens art och var i träningsperioden idrottaren befinner sig.

Hot Stone massage

Hot Stone massage är en fantastisk spabehandling som ger fullkomlig avslappning. Terapeuten använder sig av varm olja och heta lavastenar som förstärker och fördjupar massagens förmåga att lösa upp spänningar och minska stress. Musklerna slappnar av och blod- och lymfcirkulationen ökar. Hot Stone massage ger en underbar känsla av totalt välbefinnande.

Dermomassage/bindvävsmassage!

Dermomassage är en mekanisk bindvävsmassage som verkar kraftfullt på hudens djupare lager Tekniken är 100% naturlig med synbara resultat redan efter första behandlingen, minskar värk, minskar vätskeansamling, stimulerar blod och lymfcirkulationen, hjälper svullna och trötta ben, eliminerar toxiner och reducerar celluliter, vidgar blod och lymfkärl.

Ledmobilisering

Ledmobilisering är en metod för att återställa funktionen i en led som förlorat rörlighet eller svikt. Ledmobilisering är en behandlingsform där man med hjälp av manuella tekniker behandlar låsningar och rörelseinskränkningar i leder. I kontrast till en manipulation som ofta erbjuds hos en kiropraktor, sker mobilisering långsamt och rörelseutslaget kan vara såväl mycket litet som mycket stort. Det finns många olika typer av mobilisering. Mobiliseringen kombineras ofta med massage och stretch.

C4 Gruppen

Prislista hösten 2021

Massage/friskvård (massageterapi, laserterapi, PNF)
Per gång
3-kort/per gång
5-kort/per gång

I våra massagebehandlingar ingår laserbehandling utan extra kostnad. Köper du 3 eller 5 behandlingar kan dessa användas utav flera personer. Dessa är giltiga i 12 månader!

  • Medicinsk Laserterapi (infrarött ljus), muskulära problem 500kr/480kr
  • Medicinsk Laserterapi (rött ljus), hudproblem 500kr/300kr/200kr
  • Hot stone massage 45/60 minuter 650 kr 840 kr
  • Spamassage 45/60 minuter 640 kr 795 kr
  • Fotvård/pedikyr, ingår fot-eller handkräm vid 3-kort* 560 kr 1500 kr*
  • Derma/lipomassage/bindvävsmassage 35, 45, 60min. 550kr/640kr/840kr
  • Hemlaser. Hyr en laser och behandla dig själv hemma. 900kr/vecka

Rabatter

Som kund har du alltid 10% rabatt på hela vårt produktsortiment. Vi har alltid prisgaranti!

Student, pensionär, Friskis&Svettis, Kristianstad kommun, Region Skåne finns rabattavtal. Inga rabatter lämnas vid betalning med "Actiway", "Min Friskvård" eller ePassi.

Övrigt:

Du kan betala med kort, kontant, faktura, Klarna, Swish, Benify, Actiway och ePassi.

Sent avbokade tider (senast 17.00 dagen före) debiteras med 400 kr. Missade tider debiteras fullt pris!

Måndag-fredag 10-18, lördagar 10-15
Butiken mån-fre 10-17
044-20 97 50, info@c4gruppen.se

Besök oss gärna på Facebook och Instagram för nyheter och erbjudanden!