Friskvård

C4 Gruppen är det äldsta och ett ledande friskvårdsföretag i Kristianstad inom friskvård. Vi arbetar med flera olika behandlingsmetoder som massageterapi, klassisk massage, medicinsk laser, djupvågsbehandling och vibrationsmassage. Våra kunder är privatpersoner, företag och idrottsföreningar. Vi arbetar både i terapeutiskt syfte (behandlande) och förebyggande med flera olika manuella metoder, både för kroniska och akuta besvär. Med laser kan vi även behandla akuta inflammationer och skador.

På C4 Gruppen är vi Certifierade Medicinska terapeuter (MMT), Massageterapeuter, Laserterapeuter och Massörer. Vi är medlemmar i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, är välutbildade och vi har patient- och ansvarsförsäkring.

Vid första tillfället har vi en genomgång för att hitta ett optimalt behandlingsupplägg för dig. En behandling tar ca 45 minunter. Dom första 2-3 behandlingarna är viktiga att man får i en tätare följd för bästa resultat. Sedan är en lagom intervall att få behandling ca var 4 vecka i förebyggande och underhållande syfte för att bibehålla effekten.

En medicinsk terapeut har kunskap i anatomi, sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik och behärskar förutom massage och muskeltöjningar ytterligare en eller flera massageterapeutiska metoder. En massageterapeut kan jobba direkt med behandling av specifika skador och besvär i rörelseapparaten.

Vi erbjuder:

Medicinsk massageterapi/klassisk massage

En Medicinsk certifierad massageterapeut har mer kunskap i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik och behärskar förutom massageterapi och muskeltöjningar ytterligare en eller flera terapeutiska metoder. En massageterapeut kan jobba direkt med behandling av specifika skador och besvär i rörelseapparaten. Klassisk massage kan vara antingen förbyggande eller användas för att behandla uppkomna skador och begränsningar av rörligheten. Klassisk massage minskar såväl den upplevda stressen som kortisolnivåerna i kroppen.

Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt:

Triggerpunktsbehandling

En triggerpunkter eller myofasciell triggerpunkt är en ömmande och värkande punkt i en muskel eller en fascia. Punkten kan ”trigga” smärta i området eller stråla till sitt specifika utstrålningsområde. Smärta i triggerpunkten beror på syrebrist lokalt i muskeln. När en triggerpunkt finns i muskeln kommer den att fungera sämre än om den varit fri från triggerpunkter. Triggerpunktsbehandling kan gå till på flertalet olika sätt. Den vanligaste metoden är ischemiskt tryck på punkten. Man kan även använda stretching, massage och medicinsk laserbehandling.

Idrottsmassage

Idrottsmassage är en djupgående massage och är ett bra komplement till träning och tävling. Massagen kan förebygga muskulära skador, förkorta läkningsprocesser samt vara en del av återhämtningen efter hårda träningspass och tävlingar så att träningseffekt och prestation ökas. Behandlingen skräddarsys för att passa den enskilda idrottaren, med hänsyn till idrottens art och var i träningsperioden idrottaren befinner sig.

Hot Stone massage

Hot Stone massage är en fantastisk spabehandling som ger fullkomlig avslappning. Terapeuten använder sig av varm olja och heta lavastenar som förstärker och fördjupar massagens förmåga att lösa upp spänningar och minska stress. Musklerna slappnar av och blod- och lymfcirkulationen ökar. Hot Stone massage ger en underbar känsla av totalt välbefinnande.

Dermamassage/bindvävsmassage!

Dermamassage är en mekanisk bindvävsmassage som verkar kraftfullt på hudens djupare lager Tekniken är 100% naturlig med synbara resultat redan efter första behandlingen, minskar värk, minskar vätskeansamling, stimulerar blod och lymfcirkulationen, hjälper svullna och trötta ben, eliminerar toxiner och reducerar celluliter, vidgar blod och lymfkärl.

Ledmobilisering

Ledmobilisering är en metod för att återställa funktionen i en led som förlorat rörlighet eller svikt. Ledmobilisering är en behandlingsform där man med hjälp av manuella tekniker behandlar låsningar och rörelseinskränkningar i leder. I kontrast till en manipulation som ofta erbjuds hos en kiropraktor, sker mobilisering långsamt och rörelseutslaget kan vara såväl mycket litet som mycket stort. Det finns många olika typer av mobilisering. Mobiliseringen kombineras ofta med massage och stretch.

C4 Gruppen

Aktuella erbjudanden hittar du på Bokadirekt!

Massage/friskvård (massageterapi, laserterapi, PNF, mobilisering och triggerpunktbehandling)
Per gång
3-kort/per gång
5-kort/per gång

I våra massagebehandlingar ingår laserbehandling utan extra kostnad. Köper du 3 eller 5 behandlingar kan dessa användas utav flera personer. Dessa är giltiga i 12 månader!

Rabatter

Student, pensionär, Friskis&Svettis, Kristianstad kommun, Region Skåne finns rabattavtal. Inga rabatter lämnas vid betalning med ePassi! Som kund har du alltid 10% rabatt på hela vårt produktsortiment. Vi har alltid prisgaranti!

Övrigt:

Du kan betala med kort, kontant, Klarna, Swish, Benify och ePassi.

Sent avbokade tider (senast 17.00 dagen före) debiteras med 460 kr. Missade tider debiteras fullt pris!

Måndag-fredag 10-18 (19), lördagar 10-16 och efter bokning.
Öppettider butik måndag-fredag 10-17. Kan variera!
044-20 97 50, 076-021 97 50, info@c4gruppen.se

Besök oss gärna på Facebook och Instagram för nyheter och erbjudanden!

  • Medicinsk Laserterapi (infrarött ljus), muskulära problem 520kr/494kr
  • Medicinsk Laserterapi (rött ljus), hudproblem 1000kr/4 behandlingar
  • Hot stone massage 45/60 minuter 700kr/850kr
  • Klassisk massage/friskvårdsmassage 35/45 minuter 600kr/680 kr
  • Fotvård/pedikyr, ingår fot-eller handkräm vid 3-kort* 600 kr/1700kr*
  • Derma/lipomassage/cellulitbehandling 35, 45, 60 minuter 600kr/680kr/840kr
  • Hemlaser. Hyr en laser och behandla dig själv hemma. 800kr/vecka