Våra behandlingar

behandlingar c4 friskvård

Medicinsk massageterapi/klassisk massage
Massageterapeut

En Medicinsk certifierad massageterapeut har mer kunskap i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik och behärskar förutom massageterapi och muskeltöjningar ytterligare en eller flera terapeutiska metoder. En massageterapeut kan jobba direkt med behandling av specifika skador och besvär i rörelseapparaten. Klassisk massage kan vara antingen förbyggande eller användas för att behandla uppkomna skador och begränsningar av rörligheten. Klassisk massage minskar såväl den upplevda stressen som kortisolnivåerna i kroppen.

Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt:

Gör spända muskler mjuka och elastiska

Ökar blodcirkulationen i musklerna

Motverkar spänningar vid smärttillstånd

Bibehåller en smidig bindväv

Motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnad

Har god effekt på träningsvärk och ansträngda muskler

Ökar lymfcirkulationen

Stärker immunförsvaret

Motverkar stress

Har en lugnande effekt på nervsystemet

Ökar vår koncentrationsförmåga

Triggerpunktsbehandling

En triggerpunkter eller myofasciell triggerpunkt är en ömmande och värkande punkt i en muskel eller en fascia. Punkten kan ”trigga” smärta i området eller stråla till sitt specifika utstrålningsområde. Smärta i triggerpunkten beror på syrebrist lokalt i muskeln. När en triggerpunkt finns i muskeln kommer den att fungera sämre än om den varit fri från triggerpunkter. Triggerpunktsbehandling kan gå till på flertalet olika sätt. Den vanligaste metoden är ischemiskt tryck på punkten. Man kan även använda stretching, massage och medicinsk laserbehandling.

Idrottsmassage

Idrottsmassage är en djupgående massage och är ett bra komplement till träning och tävling. Massagen kan förebygga muskulära skador, förkorta läkningsprocesser samt vara en del av återhämtningen efter hårda träningspass och tävlingar så att träningseffekt och prestation ökas. Behandlingen skräddarsys för att passa den enskilda idrottaren, med hänsyn till idrottens art och var i träningsperioden idrottaren befinner sig.

hot stone massage

Hot Stone massage

Hot Stone massage är en fantastisk spabehandling som ger fullkomlig avslappning. Terapeuten använder sig av varm olja och heta lavastenar som förstärker och fördjupar massagens förmåga att lösa upp spänningar och minska stress. Musklerna slappnar av och blod- och lymfcirkulationen ökar. Hot Stone massage ger en underbar känsla av totalt välbefinnande.

Kinesiologitejp (rehabtejpning)

Kinesiologitejp (Rehabtejpning) påskyndar och hjälper kroppens egen läkningsprocess. Genom att mjukt och följsamt lyfta huden runt skadan hjälper kinesiologitejpen kroppen att snabbare läka skador på leder, ligament, muskelfästen och muskler. Man förstärker kroppens egna läkningsprocesser genom att applicera ett nytt material med en speciell teknik.
Kinesiologitejpning påverkar aktiveringen av det neurologiska systemet, kroppens informationsprocesser och cirkulationssystemet. Kinesiologitejp kan användas för smärta, stukningar, stöd, luxation, idrottsskador, ryggproblem, muskelspänning, ischias, huvudvärk, migrän, epicondylit, carpaltunnel syndrom, lymfödem, menstruationsproblem, m.m.

c4 friskvård

Ledmobilisering

Ledmobilisering är en metod för att återställa funktionen i en led som förlorat rörlighet eller svikt. Ledmobilisering är en behandlingsform där man med hjälp av manuella tekniker behandlar låsningar och rörelseinskränkningar i leder. I kontrast till en manipulation som ofta erbjuds hos en kiropraktor, sker mobilisering långsamt och rörelseutslaget kan vara såväl mycket litet som mycket stort. Det finns många olika typer av mobilisering. Mobiliseringen kombineras ofta med massage och stretch.